KNVB onderzoekt racisme MVV-fans tegen Kallon

KNVB onderzoekt racisme MVV-fans tegen Kallon

6 september 2020 – De KNVB gaat onderzoeken wat er zaterdagavond precies heeft plaatsgevonden tijdens de Eerste Divisie-wedstrijd tussen MVV Maastricht en SC Cambuur (1-7). Kort voor de rust werd Issa Kallon racistisch bejegend door enkele fans van de club uit Limburg. Daardoor voelde arbiter Sander van der Eijk zich bij de start van de tweede helft genoodzaakt om de stadionspeaker een oproep te laten doen.Kort voor rust kreeg Kallon het aan de stok met enkele spelers van MVV, waarna enkele supporters van de thuisploeg zich lieten gaan. Henk de Jong liet bij Omrop Fryslan weten dat het om racisme ging. Van der Eijk kwam daardoor in de rust praten met de selectie van Cambuur. Die ploeg was stellig en wilde ondanks dat de wedstrijd afmaken.

"Op dit moment zijn we informatie aan het verzamelen over hetgeen is gebeurd", zegt een woordvoerder van de KNVB tegen de Leeuwarder Courant. "Er is al contact geweest met de scheidsrechter en we proberen momenteel contact te leggen met de directie van MVV. Vervolgens gaat de aanklager aan de slag met deze informatie en de wedstrijdrapporten.''

"Als het inderdaad om racisme blijkt te gaan, dan nemen we dat extra hoog op. Dat willen we absoluut niet in de stadions terugzien. Zo kan een stadionverbod vanwege het beledigen met een discriminatoir karakter oplopen tot 120 maanden", aldus de woordvoerder. Henk de Jong baalde er uiteraard van. "We hebben het er even over gehad, want hij was er wel even vanaf. Issa is een mens, een fantastische jongen. Dat raakt hem", aldus De Jong, die MVV als club niets verwijt. "Hier kun je niks aan doen. Je kunt mensen geen pleister op de mond plakken, ik steun MVV. Een prachtige club."

Cambuur zegevierde in Maastricht met 1-7.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020