Robben blijft rustig: "Het is nu niet ineens hosanna"

6 september 2020, 18:00

Voor het eerst sinds 2002 heeft Arjen Robben zondag een doelpunt gemaakt voor FC Groningen. De buitenspeler begon in de basis tegen Arminia Bielefeld en deed 45 minuten mee, waarin hij met een prima schuiver doel trof. Het duel eindigde in 1-1. Robben is tevreden met zijn goal, maar meer met zijn speeltijd.

Robben maakte vooralsnog alleen tegen Almere City (uit) speelminuten voor Groningen, maar liet zich dus zondag aan de eigen fans zien. "Ik ben tevreden, ik ben sowieso blij dat ik 45 minuten heb gespeeld in ons eigen stadion. Daar heb ik naar uitgekeken. Dat vind ik wel fijn", vertelt hij aan RTV Noord. "Ik heb 45 minuten in de pocket en daarmee kunnen we door. Er waren een paar echt goede momenten, waar je zelf voelt dat het eraan zit te komen. Daar kan je op doorbouwen. Die goal is leuk, maar dat is niet het allerbelangrijkste. Dat is de speeltijd en het ritme opdoen."

Volgende week begint Groningen de competitie tegen PSV. Nu is natuurlijk de vraag of Robben dan in actie kan komen. "Het is nu niet ineens hosanna en 34 wedstrijden volle bak gaan. Er gaan nog moeilijke momenten komen, zo realistisch moet je zijn. Dat merk je ook de afgelopen weken met pijntjes hier en daar. Dat is ook logisch, je moet het de tijd geven. Ik ben niet bang niet fit te worden qua conditie, kracht en snelheid. Dat zit wel goed. Maar je hebt ook te maken met de spieren, de pezen en de gewrichten die moeten wennen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen