PEC heeft vertrouwen: "Maar het is nog niet helemaal waterdicht"

6 september 2020, 17:38

Vorig seizoen beleefde PEC Zwolle een moeizaam jaar, vooral omdat het achterin niet goed stond. De defensie was het zorgenkindje in het team van John Stegeman, maar de coach merkt dat het momenteel beter staat achterin. Zaterdag werd tegen sc Heerenveen (0-1) voor de vijfde keer in de voorbereiding de nul gehouden.

"Dit is juist waar ik afgelopen periode steeds naar heb gerefereerd'', zegt Stegeman tegen De Stentor. "We moesten de boel achterin beter voor elkaar krijgen dan afgelopen seizoen. Met dat doel zijn we met z'n allen hard aan de slag gegaan. Oké, het is nog niet helemaal waterdicht. Soms maken we nog een persoonlijke fout of is een tegenstander zo goed dat ze er zo doorheen kunnen voetballen. Maar ik vind wel dat we steeds minder kansen weggeven. En daar ben ik heel content over.''

Bovendien heeft de coach zijn ploeg al aardig in het hoofd zitten. Zaterdag begon tegen Heerenveen de basisploeg die het volgende week in de Eredivisie tegen Feyenoord ook moet gaan doen. Vorig seizoen was Stegeman lang zoekende, nu ligt het allemaal al behoorlijk vast. "En dat is niet alleen ideaal voor een trainer. Het geeft ook duidelijkheid in de selectie", weet de coach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen