FC Groningen speelt dankzij goal Robben gelijk tegen Bielefeld

6 september 2020, 16:28   Bijgewerkt: 6 september 2020, 16:35

De fans van FC Groningen hebben zondag kunnen genieten van Arjen Robben, die helemaal terug is. De buitenspeler begon zondag in de basis bij Groningen en haalde op een typische Robben-manier de trekker over tegen Arminia Bielefeld. Mede door een goal van de routinier speelde het team van Danny Buijs met 1-1 gelijk.

Het oefenduel in eigen stadion was de laatste krachtmeting van Groningen voor de competitiestart van volgende week tegen PSV. Die is goed verlopen, mede omdat captain Robben kon starten. Hij maakte twee weken geleden tegen Almere City zijn rentree. Een week later reisde hij niet met de Groningse selectie af naar Duitsland. Hij bleef in Groningen achter om aan zijn fitheid te werken en was dit weekend fit genoeg om een rol te kunnen spelen. Dat lukte hem ook, want na zestien minuten was het prijs.

De vedette haalde op de rand van het strafschopgebied de trekker over met de binnenkant van de voet. Met zijn geweldige linker duwde hij de bal laag in de verre hoek. Een doelpunt in de stijl zoals hij er zoveel heeft gemaakt tijdens zijn prachtige carrière. Tegen Almere deed Robben een halfuur mee en vandaag werd hij in de rust gewisseld. De kans is daardoor groot dat hij volgende week tegen PSV minuten kan maken.

Bij de tegenstander stond Mike van der Hoorn in de basis en viel oud-FC Groningen-speler Ritsu Doan in de rust in. De Japanner wordt gehuurd van PSV. Overigens stond het halverwege al 1-1, omdat Bielefeld vijf minuten na de goal van Robben dankzij Jomaine Consbruch langszij kwam. De Duitsers spelen komend seizoen in de Bundesliga en bleken een geduchte tegenstander voor Groningen. Beide teams kunnen vermoedelijk wel leven met het 1-1 gelijkspel. Het duel was overigens beladen door de rellen tussen beide supportersgroepen die zaterdag tot stand kwamen in het centrum van Groningen.

Het team van Buijs kan terugkijken op een prima voorbereiding. Drie duels gingen gewonnen, twee wedstrijden werden verloren en er werd drie keer gelijkgespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen