Hoofdrol Van der Gragt bij historisch duel en zege Ajax

6 september 2020, 15:17

De eerste wedstrijd uit de Eredivisie Vrouwen ooit die werd uitgezonden op FOX Sports is door Ajax winnend afgesloten. Zomeraanwinst Stefanie van der Gragt nam met een eigen doelpunt en treffer in het goede doel een hoofdrol op zich bij de uiteindelijke 3-1 zege van de Amsterdammers onder leiding van trainer Danny Schenkel (foto).

International Van der Gragt was dé grote aankoop van de Amsterdammers in deze zomer, maar begon haar nieuwe periode in Amsterdam nog erg ongelukkig. Binnen enkele minuten werkte ze de bal namelijk al in haar eigen doel, al werd die 'fout' al snel ongedaan gemaakt door Marjolijn van den Bighelaar, die voor de gelijkmaker zorgde (1-1).

FC Twente is de laatste jaren samen met Ajax een van de topclubs in Nederland (samen met PSV), maar benutte de kansen die het kreeg van Ajax zondagmiddag niet. Aan de andere kant had Vanity Lewerissa het vizier wél op scherp staan, waarna Van der Gragt uit een vrije trap de derde goal namens Ajax binnenschoot. Daarmee stelde ze de zege veilig en liet ze de kijkers van FOX Spors bovendien genieten.

Vanaf dit nieuwe seizoen wordt van iedere speelronde doorgaans (minimaal) één duel op zondag gespeeld in de Eredivisie Vrouwen, de andere staan geprogrammeerd voor de vrijdag. Deze impuls is het gevolg van het commerciële convenant dat de KNVB en clubs in juni met elkaar sloten.

Overige uitslag:

PEC Zwolle – ADO Den Haag 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen