Lodeweges heeft fitte Oranje-selectie en weet niks over Ten Cate

6 september 2020, 13:41

Bondscoach Dwight Lodeweges kan voor het Nations League-duel met Italië maandagavond beschikken over alle internationals. Alle spelers zijn goed uit de strijd met Polen gekomen en dus ook inzetbaar voor de interim-coach. Ook PSV'er Denzel Dumfries, die tegen Polen nog ontbrak omdat hij vader is geworden, is weer aangesloten bij de selectie.

Dat heeft Lodeweges verteld tijdens de persconferentie. "Er zaten een paar kwetsbare spelers tussen, maar het ziet er allemaal goed uit. Ze zouden in principe allemaal kunnen spelen. Onder andere happy papa Dumfries, die kan erbij zijn. Zijn vaderschap staat hem niet in de weg om te spelen", aldus Lodeweges, die verwacht dat het treffen met Italië een interessante wedstrijd wordt.

"Tegen Polen hebben we best wel aardig gespeeld. Het is een sterke ploeg, met goede spelers, maar ze kwamen heel verdedigend spelen. Het was moeilijk om er doorheen te voetballen", aldus de interim-bondscoach. "Het wordt tegen Italië vreselijk interessant. Ze spelen een beetje hetzelfde als wij, een interessante pot." De vorige keer had Oranje het lastig tegen Italië, maar toen stond het Nederlands elftal nog met vijf spelers achterin. 

Situatie Ten Cate

Uiteraard werd Lodeweges ook gevraagd naar de ontwikkelingen rondom Henk ten Cate, die zou zijn genoemd door de spelersraad van Oranje. "Ik heb hem meegemaakt bij Go Ahead Eagles als speler. Maar daarna heb ik Henk al een hele poos niet meer gesproken. Hij heeft zich ontwikkelt, ging naar Barcelona en Chelsea. Een mooie loopbaan, maar ik weet niet of hij naar Oranje komt. Daar kan ik niks over zeggen. Dat is aan de directie."

Lees ook'De spelersraad van Oranje heeft voorkeur voor Ten Cate gegeven'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen