België heeft grote namen niet nodig tegen Denemarken

5 september 2020, 23:16

In Groep 2 van League A van de Nations League was België zaterdag een maatje te groot voor Denemarken. Vooral door de impulsen van Dries Mertens werd er met 0-2 gewonnen. De kleine aanvaller gaf een assist en maakte een doelpunt.

Zonder Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois wonnen de Belgen zaterdag eenvoudig met 0-2. Al na negen minuten was het prijs voor België, toen Jason Denayer afdrukte uit een corner van Mertens. Die goal kwam beslist niet uit de lucht vallen, omdat Yannick Carrasco daarvoor al de lat had geraakt. Het duurde na de 0-1 vervolgens even totdat er weer gejuicht kan worden door de bezoekers. Dat was het geval in de 77ste minuut toen Mertens de 0-2 scoorde. De aanvaller van Napoli tekende voor zijn negentiende treffer in dienst van De Rode Duivels.

Dat was uiteraard voldoende voor de Belgen om de zege over de streep te trekken in Kopenhagen. De zege heeft een speciaal tintje voor België omdat het de tiende overwinning op rij is.