Chiellini speelde door foutje Mancini niet tegen Bosnië

5 september 2020, 14:04

Giorgio Chiellini nam vrijdagavond plaats op de bank bij Italië tegen Bosnië-Herzegovina (1-1), terwijl hij eigenlijk in de basis had moeten starten. Door een merkwaardig foutje van Roberto Mancini speelde Francesco Acerbi op de plek van de Juventus-verdediger. De bondscoach toonde zich na afloop van de remise schuldbewust.

"Ze lieten mij de opstelling zien, ik had mijn bril niet op en zei dat het goed was", vertelde Mancini op de persconferentie na de wedstrijd. De Italiaanse voetbalbond zou vlak voor de aftrap nog hebben geprobeerd de fout te herstellen. De UEFA gaf echter aan dat de wijziging alleen doorgevoerd kon worden als Acerbi met een blessure op de tribune zou plaatsnemen.

Mancini tilt niet te zwaar aan de vergissing. "Het was al de bedoeling dat Acerbi de ene en Chiellini de andere wedstrijd zou spelen. Ik vroeg Giorgio of hij vandaag of maandag tegen Nederland wilde spelen. Hij zei vandaag, maar we moeten het nu omdraaien. Het is niet zo dat we een doelman in plaats van een verdediger hebben gekozen. Het is geen enorm verschil. Maar ja, het was een fout."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen