Memphis moet het ontgelden tegen Polen: "Ze waren vervelend"

4 september 2020, 23:29

Memphis Depay was vanavond tegen Polen (1-0) opnieuw de absolute smaakmaker aan de kant van het Nederlands elftal. De Polen grepen alles aan om de 26-jarige aanvaller af te stoppen. Desondanks maakte hij voor het eerst sinds zijn ernstige knieblessure de negentig minuten vol in een officiële wedstrijd.

"Ik heb denk ik wel een beetje spierpijn", bekende Memphis lachend voor de camera van de NOS. "Het was even wennen na negen maanden zonder interlands, maar het is echt fantastisch om weer een hele wedstrijd te spelen." Memphis werd in de slotfase van de Champions League en de openingswedstrijd van de Ligue 1 vier keer uit voorzorg naar de kant gehaald.

Zijn eerste negentig minuten sinds december 2019 verliepen succesvol. Bij vlagen toonde hij zich de niet te stoppen aanvaller van voor zijn blessureleed. Dat moest hij bekopen met flink wat Polen die om zijn nek hingen. "Ze waren erg vervelend. Ik werd continu op mijn hakken getrapt. De scheidsrechter was in mijn ogen niet altijd even goed, maar je krijgt met zulke tegenstanders te maken als je een sterke ploeg hebt. We hebben goed gereageerd. Persoonlijk moet ik nog stappen maken, maar ik moet ook niet té kritisch zijn op mijn eigen spel."

Hateboer

Ook Hans Hateboer liet tegen de Polen een prima indruk achter. De marathonman trok zijn puike vorm van bij Atalanta door bij Oranje en verzorgde de assist op de enige treffer van de avond. Hateboer, die Steven Bergwijn zag scoren, kreeg voor het eerst in bijna twee jaar weer een kans in het Nederlandse keurkorps. "Die laatste interland (tegen België, red.) verliep niet lekker. Daarom ben ik blij dat ik vandaag heb kunnen laten zien wat ik kan. Dit smaakt naar meer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen