Oranje koploper door Bosnië, eerste interlandgoal Haaland

Oranje koploper door Bosnië, eerste interlandgoal Haaland

4 september 2020 – Oranje-concurrent Italië is slecht aan het nieuwe Nations League-seizoen begonnen. De Azzurri hadden het betere van het spel tegen Bosnië en Herzegovina en creëerde tal van kansen, maar kwam vrijdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor is het Nederlands elftal momenteel koploper van groep A.

Edin Dzeko opende na iets minder dan een uur spelen de score voor Bosnië, maar zag Stefano Sensi tien minuten later de stand gelijktrekken. De middenvelder van Inter zag zijn poging met fortuin in het doel eindigen, nadat een Bosnische verdediger zijn schot van richting veranderde. Zodoende blijft Italië voor de 27e keer ongeslagen dat het in Florence speelt: daar verloor het nog nooit een interland. 

Italië knokte zelfs met man en macht voor de felbegeerde driepunter, maar bleef steken op een remise. De ploeg van Roberto Mancini ondernam liefst twintig pogingen en had ruim zestig procent balbezit, maar slaagde er niet in om de Bosnische muur te slechten. De coach kan zich met de Italianen komende maandag al revancheren, als hij op bezoek gaat bij het Nederlands elftal.

Slowakije - Tsjechië (1-3)
Feyenoorder Robert Bozeník deed voor de negende keer mee bij bij Slowakije, dat het opnam tegen Tsjechië. De 20-jarige spits kon zijn ploeg niet van een 1-3 nederlaag behoeden en pakte kort na rust een gele kaart. Bozeník werd na 65 minuten naar de kant gehaald en zag vanaf de bank zijn vervanger Ivan Schranz voor de eretreffer tekenen. In diezelfde poule deelden Schotland en Israël de punten (1-1).

Noorwegen - Oostenrijk (1-2)
Bij Red Bull Salzburg en Borussia Dortmund schoot hij uit alle hoeken en standen raak, ook Oostenrijk kon het Noorse fenomeen Erling Haaland niet in bedwang houden. Het twintigjarige supertalent zette het eerste Noorse schot op doel direct om in een treffer. Het leverde Noorwegen echter geen resultaat op, want dankzij Michael Gregoritsch en een strafschop van Marcel Sabitzer ging Oostenrijk er met de drie punten vandoor.

Wit-Rusland - Albanië (0-2)
In het politiek onrustige Wit-Rusland kon de nationale ploeg niet voor een saamhorigheidsgevoel zorgen. Albanië pakte de zege door met 0-2 te winnen. Poulegenoten Roemenië en Noord-Ierland speelden met 1-1 gelijk.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021