Chelsea nieuwe toptransfer: Havertz tekent tot 2025

4 september 2020, 21:08   Bijgewerkt: 4 september 2020, 22:40

De kogel is door de kerk: Kai Havertz verlaat Bayer Leverkusen en tekent een contract tot 2025 bij Chelsea. De talentvolle middenvelder is de vierde zomerse topversterking voor de Londenaren, die eerder al Hakim Ziyech, Timo Werner, Thiago Silva en Ben Chilwell strikten.

Met de transfer is een bedrag van rond de tachtig miljoen euro gemoeid, wat naar verluidt nog kan oplopen tot liefst honderd miljoen euro. Chelsea was topfavoriet om de 21-jarige Duitser los te weken bij het Leverkusen van Peter Bosz. Havertz was afgelopen seizoen een van de sterkhouders bij de nummer vijf van de Bundesliga, door in de competitie twaalf keer te scoren en zes doelpunten voor te bereiden.

Eerder vandaag werd al duidelijk dat Chelsea en Leverkusen een akkoord naderden. Havertz verliet het trainingskamp van de Duitsers om de deal af te ronden. In Londen treft hij onder meer aankoop Ziyech, voor wie Chelsea 45 miljoen betaalde. Havertz is na Ziyech, Werner, Chilwell, Malang Sarr en Silva in totaal de zesde zomerse versterking. Thiago Silva werd transfervrij opgepikt bij Paris Saint-Germain, terwijl Sarr de overstap maakte van OGC Nice.

Havertz neemt na tien jaar afscheid van de club waar hij zijn doorbraak in de profvoetballerij beleefde. "Ik ben Leverkusen enorm dankbaar voor de afgelopen jaren en ik kan niet omschrijven hoe gelukkig ik ben met deze transfer", zegt Havertz op het clubkanaal van de Duitsers. "Hier ben ik als kleine jongen met een droom groot geworden. Al toen ik elf was, wilde ik een van de beste spelers van Europa worden. Ik wil Leverkusen enorm bedanken voor de mooie jaren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen