Álvarez vindt plek bij Ajax: 'Verantwoordelijkheid is groot'

4 september 2020, 20:29

Na een teleurstellend debuutjaar stevent Edson Álvarez af op een basisplek bij Ajax. Niet als centrumverdediger, maar als blok op het middenveld. Álvarez greep afgelopen seizoen niet zijn kansen die hij kreeg van Erik ten Hag, maar de oefenmeester lijkt nu overtuigd van zijn kwaliteiten.

"Ik voel me goed", zegt de Mexicaan in gesprek met Ajax TV. "Ik heb meer balans in het team gebracht, alles van mezelf gegeven en strijd geleverd zoals altijd. En dat was goed, want ik heb veel gespeeld." Álvarez vervult in de voorbereiding bij de Amsterdammers een belangrijke rol verdedigend blok op het middenveld. "Iedereen weet dat het een grote verantwoordelijkheid is om op het middenveld te spelen, zeker in dit team." 

Álvarez, vorig jaar zomer voor ongeveer liefst vijftien miljoen overgenomen van CF América, moest het in zijn debuutseizoen vooral doen met reservebeurten, omdat hij zich in het begin niet liet zien. "De trainer en ik zijn het eens over de rol die ik kan vervullen in deze ploeg: evenwicht brengen, verdedigend mijn mannetje staan, simpel spelen en mijn teamgenoten laten voetballen."

De multifunctionele Mexicaan werd aanvankelijk naar Amsterdam gehaald om de vertrokken Matthijs de Ligt op te volgen in het centrum, maar kwam vooral als middenvelder in actie. Ondanks een beperkt aantal wedstrijdminuten leerde hij veel. Met coach Erik ten Hag sprak hij daarover. "Het ging over het vorige seizoen, over de goede en slechte dingen. Ik heb hem gezegd dat ik dat allemaal achter me wil laten en dat hebben we gedaan. We hebben het over mijn kwaliteiten gehad en hoe ik kan bijdragen aan het team."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen