Omstreden duel Jong Oranje eindigt met monsterzege

Omstreden duel Jong Oranje eindigt met monsterzege

4 september 2020 – Jong Oranje heeft vrijdagavond een probleemloze avond gekend op bezoek bij Wit-Rusland. De vooraf zo veelbesproken interland werd op het veld een walk-over voor het elftal van Marcel Groninger, dat door een vroege rode kaart bij de opponent een zeer eenvoudige avond kende. Vijf AZ-doelpunten en twee treffers van invallers zorgden voor een monsterzege: 0-7.Omdat onder andere Tahith Chong, Deyovaisio Zeefuik, Daishawn Redan, Cody Gakpo en Javairo Dilrosun afwezig waren bij de ploeg van interim-bondscoach Groninger, mochten Mitchel Bakker en Ryan Gravenberch debuteren bij Jong Oranje. Met hen in het elftal was er binnen zes minuten al geen sprake meer van een wedstrijd. Myron Boadu opende namelijk al na enkele minuten de score, gevolgd door een ongelukkige rode kaart voor Dmitri Prischepa.

Hij kreeg de bal bijna op de doellijn tegen zijn arm aangeschoten van Dani de Wit, waardoor de bal op de strafschopstip ging en hij met rood moest vertrekken. Dat karwei was aan captain Teun Koopmeiners (foto) wel besteed. De aanvoerder maakte het tweede doelpunt van Jong Oranje, bij wie de AZ'ers sowieso een hoofdrol op zich namen. Boadu en tweemaal de Wit zorgden na ruim een uur spelen voor de 0-5 tussenstand.

Wit-Rusland had zich na de rode kaart en tweede tegentreffer volledig beperkt tot het inzakken en tegenhouden van de ploeg van Groninger. Als Oranje in de laatste fase nog iets scherper was geweeest, had de score nog meer op kunnen lopen. Noa Lang, wel een van de uitblinkers van Nederland O21, miste een bal voor open doel. Invallers Kaj Sierhuis en Abdou Harroui zorgden er vlak voor het einde voor dat er niet alleen AZ'ers op het scoreformulier kwamen.

Zodoende kende Jong Oranje een probleemloze avond in het veelbesproken Wit-Rusland. Niet alleen de onrust, maar ook de coronasituatie zorgde vooraf voor veel discussies en problemen, maar problemen had Nederland op het veld geen seconde. Het zal zo snel mogelijk het vliegtuig terug naar Nederland nemen, waar het begin volgende week tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen speelt. Tegen hen wil het de foutloze status in de EK-kwalificatiereeks doortrekken.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 oktober 2020

  2. maandag 19 oktober 2020