CL-kansen cruciaal voor Messi en toekomst onder Koeman

4 september 2020, 18:32   Bijgewerkt: 4 september 2020, 18:37

Lionel Messi hoopt van harte dat Ronald Koeman de boel weer op de rit krijgt bij FC Barcelona, maar heeft zijn vertrouwen daarin nog niet volop uitgesproken. De kleine Argentijn was zeer kritisch op preses Josep Bartomeu en merkte dat er de laatste jaren weinig tot geen winnende projecten waren. Vooral het feit dat Champions League-succes uitblijft, deed Messi veel pijn. 

"Ik dacht dat de club meer jonge spelers nodig had, nieuwe spelers en daarom dat mijn tijd bij FC Barcelona voorbij was", zei Messi, die naar eigen zeggen al maandenlang zijn naderende afscheid had aangekondigd bij Bartomeu. Het had dus niets met de 8-2 nederlaag tegen Bayern München te maken. "Nee, ik had al lang nagedacht over de beslissing."

En dus zou hij geen deel uit gaan maken meer van het nieuwe project onder Koemans leiding, waardoor hij ontbrak tijdens de eerste momenten onder de Nederlandse coach. "Het was een heel lastig jaar. Ik heb op trainingen, in wedstrijden en ik de kleedkamer veel geleden. Dat zorgde er allemaal voor dat ik eens elders wilde kijken", aldus de kleine Argentijn. "Ik wilde winnen op het hoogste niveau, de Champions League. Winnen is moeilijk, maar je moet wel een serieuze concurrent zijn."

Lees ookMessi mag niet gaan en blijft komend jaar bij Barcelona

Dat gevoel had Messi dus niet meer bij FC Barcelona, maar het team moet onder Koeman weer worden opgebouwd, want ook de nederlagen tegen AS Roma en Liverpool in het miljardenbal is hij niet vergeten. "Er is nu een nieuwe coach, dat is goed. Maar we moeten nog maar zien hoe het team reageert en of we een serieuze kanshebber op de Champions League worden." Voor Messi geldt dat hij een coronatest moet ondergaan en kan bij groen licht de training onder Koeman gaan starten komende week.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen