Officieel: Messi mag niet gaan en blijft komend jaar bij Barcelona

4 september 2020, 18:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Heel goed nieuws voor Ronald Koeman en alle fans van FC Barcelona. Lionel Messi blijft komend seizoen alsnog bij FC Barcelona. De geruchten over een langer verblijf in Catalonië namen de afgelopen dagen al toe, maar zijn inmiddels officieel bevestigd door de kleine Argentijn. De captain gaat zodoende onderdeel uitmaken van het 'nieuwe' Barça onder Koeman.

Dat heeft Messi vrijdagmiddag bekend gemaakt. Ruim een week geleden had Messi de club medegedeeld dat hij transfervrij wilde vertrekken volgens een clausule die in zijn contract opgenomen stond. FC Barcelona weigerde echter mee te werken en vond dat de clausule niet rechtsgeldig was, omdat hij was verlopen. Messi voerde het coronavirus aan om een verlenging van de clausule, die in juni vertreek, af te dwingen. De verplichte coronatests en eerste trainingen liet hij bovendien verstek gaan.

Meerdere discussies volgden, waarbij Manchester City werd genoemd als belangrijkste nieuwe club voor Messi. Pep Guardiola vertelde zijn voormalig pupil echter dat The Citizens hem deze zomer niet konden betalen als hij niet transfervrij zou zijn, waardoor die optie niet langer realistisch was. Ook Internazionale [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371868/ook-inter-doet-geen-poging-bij-messi-vidal-wel-in-beeld/,_blank,haakte af voor de diensten van Messi].

Lees ookLa Liga kiest kant FC Barcelona: contract Messi is rechtsgeldig 

Deze week zat vader en zaakwaarnemer Messi sr. om tafel met de clubleiding van de Catalanen om een vriendelijk vertrek alsnog voor elkaar te krijgen. Preses Josep Bartomeu weigerde hem om te laten gaan, waardoor geen club hem kan betalen aangezien er zevenhonderd miljoen euro op tafel moet komen. Een vertrek in de komende zomer is overigens realistisch, aangezien Messi's contract dan wel afloopt. Het een en ander zal te maken hebben met hoe de ontwikkelingen onder Koeman verlopen.

Barça nam deze week al wél afscheid van Ivan Rakitic, terwijl ook Arturo Vidal en Luis Suárez op weg zijn naar de uitgang. De routiniers lijken op weg naar respectievelijk Inter en Juventus. Georginio Wijnaldum en Memphis Depay werden genoemd als potentiële aanwisnten, maar door dit nieuws is de komst van Memphis wel een stuk meer onzeker geworden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen