Vader Messi reageert: ontsnappingsclausule is niet rechtsgeldig

4 september 2020, 14:47   Bijgewerkt: 4 september 2020, 18:01

Lionel Messi mag wel degelijk transfervrij vertrekken bij FC Barcelona, beweert Jorge Messi. De vader en zaakwaarnemer van de Argentijnse aanvaller heeft een brief naar La Liga geschreven waarin hij aangeeft dat de ontsnappingsclausule ter waarde van zevenhonderd miljoen euro niet rechtsgeldig is. De organisator van de Spaanse voetbalcompetitie is een andere mening toegedaan.

La Liga benadrukte afgelopen weekend dat de transferclausule in het contract van Messi gewoon rechtsgeldig is. Maar dat klopt niet volgens Jorge Messi. 'We weten niet welk contract jullie hebben geanalyseerd en op welke basis de conclusie is getrokken dat ontsnappingsclausule geldig is (…). Er is van jullie kant duidelijk een fout gemaakt. De compensatie is niet nodig als eenzijdig wordt besloten het contract aan het einde van het seizoen 2019/2020 te beëindigen.'

Jorge Messi landde woensdagochtend in Barcelona en voerde de voorbije dagen meerdere gesprekken met Josep María Bartomeu, de preses van de Catalanen die flink onder vuur ligt. Naar aanleiding van deze gesprekken schreven Spaanse en Argentijnse media dat een langer verblijf van Messi een stuk waarschijnlijker dan een vertrek is. Volgens TyC Sports is Messi er al uit: de zesvoudig Gouden Bal-winnaar kondigt binnenkort aan dat hij Barça trouw blijft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen