Transferweekje: FC Groningen speurt, spelersdump en Koeman

5 september 2020, 12:42

De transferzomer is volop bezig. Hoewel het coronavirus alles op z'n kop zet, voltooien de transfers en nemen de geruchten met rasse schreden toe. Welke transfers zitten allemaal in het vat en welke geruchten zijn misschien helemaal niet zo betrouwbaar als gedacht? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

FC Groningen zoekt spits

Wie moet het komende seizoen de doelpunten maken bij FC Groningen? De Trots van het Noorden is al maanden op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Het liefst eentje die er per seizoen vijftien inlegt, vertelde technisch directeur Mark-Jan Fledderus een aantal weken geleden tegen het Dagblad van het Noorden. Henk Veerman was in beeld bij de Groningers, maar hij bleek een te dure optie. Ook de namen van Marcos André (Real Valladolid) en Slobodan Tédic (Manchester City, inmiddels verhuurd aan PEC Zwolle) vielen in het noorden. Mogelijk gaat de club weer in zee met oudgediende Richairo Zivkovic, die sinds een week meetraint. Daarvoor moet Groningen wel een deal zien te sluiten met het Chinese Changchun Yatai. Of tovert Fledderus nog een verrassing uit de hoge hoed?

{image[342259][right-half][]}Spelersdump

Terwijl bij vrijwel alle clubs het geraamte voor de teams van komend seizoen staan, is het grote dumpen ook begonnen. Spelers die geen sportief perspectief hebben, worden op de markt aangeboden. AZ-back Thomas Ouwejan werd bij Udinese gestald, Dario Dumic mocht naar FC Twente, Lisandro Magallán en Razvan Marin trokken naar de Serie A, FC Groningen liet Amir Absalem gaan, VVV-Venlo'er Richard Neudecker keerde terug naar zijn thuisland en Fortuna Sittard (André Vidigal en Dimitrios Ioannidis) en ADO Den Haag (Mike Havekotte) verhuurden spelers. Daarmee is de dump nog niet klaar: Ritsu Doan rondde zaterdag zijn verhuur aan Arminia BIelefeld af en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371709/vitesse-heeft-geen-toekomst-meer-voor-clark-bruns-en-masaba/,_blank,Thomas Bruns en Max Clark] (beiden nog van Vitesse) staan in elk geval voor een transfer. Wie worden er nog meer gedumpt?

Project Koeman in volgende fase

FC Barcelona blijft een terugkomend item in deze rubriek. De eerste contouren van Ronald Koemans keuzes worden duidelijk. Ivan Rakitic heeft zijn transfer naar Sevilla afgerond, terwijl ook Arturo Vidal (Internazionale) en Luis Suárez (Juventus) zeer concreet op weg zijn naar de uitgang. Het beste nieuws kwam echter ongetwijfeld uit het kamp van Lionel Messi, die besloot om de club toch trouw te blijven. Wat heeft dat voor gevolgen voor de komst van Memphis Depay, die volgens het Algemeen Dagblad aanstaande was? De komst van Georginio Wijnaldum (29) lijkt nog slechts een kwestie van tijd, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371937/wijnaldum-krijgt-drie-keer-zelfde-vraag-over-barca-een-gerucht/,_blank,zo schrijven diverse media.] Wat gaan de volgende stappen worden van de Nederlandse coach?

{image[340944][right-half][Marcel Brands]}Brands trekt portemonnee

Marcel Brands heeft in de laatste maand van deze transferperiode nog grote plannen met Everton. De technisch directeur van The Toffees rondde zaterdagochtend de komst van Allan af. Bij de 25 miljoen euro die Everton betaalde aan Napoli blijft het zeker niet. Op Goodison Park zit nog veel meer in het transfervat. De komst van James Rodriguez kan ieder moment aangekondigd worden. Volgens Engels media reisde hij deze week af naar Engeland om alles in orde te maken. De Colombiaanse spelmaker moet tussen de 25 en 30 miljoen euro kosten. Ook trekt Everton de portemonnee voor Abdoulaye Doucouré. Voor de middenvelder wordt volgens de BBC rond de 28 miljoen euro betaald, waardoor Everton spoedig over een compleet nieuw middenveld beschikt.

Fraser wil extra aanvaller

Sparta Rotterdam haalde deze zomer met Danzell Gravenberch, Lennart Thy en Reda Kharchouch weliswaar al drie aanvallers naar Het Kasteel als opvolgers van de vertrokken Patrick Joosten, Ragnar Ache en Joël Piroe, maar het is nog lang niet uitgewinkeld als het aan Henk Fraser ligt. De coach wil voorin extra opties, mede door de blessure van Kharchouch. "Ik heb constant aangegeven dat er nog wat bij moet, maar dan moet het wel haalbaar zijn", zei Fraser tegenover RTV Rijnmond. Thomas Buitink, Ricky van Wolfswinkel, Noa Lang, Halil Dervisoglu, Ragnar Ache zouden volgens het Algemeen Dagblad op de radar staan, maar er is een externe sponsor nodig om het te financieren. Wie komt erbij?

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen