Feyenoord heeft beet: Teixeira tekent voor twee seizoenen

4 september 2020, 10:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Witte rook boven De Kuip. Feyenoord heeft zich definitief versterkt met João Carlos Teixeira. De Rotterdamse club neemt de 27-jarige middenvelder over van Vitoría Guimarães. Hij zette vrijdag zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar.

Teixeira is na Christian Conteh, Mark Diemers en Bryan Linssen de vierde zomeraanwinst van Feyenoord. De Portugees maakte op jonge leeftijd de overstap van Sporting Portugal naar Liverpool, maar brak niet door op Anfield. Na uitleenbeurten aan Brentford en Brighton & Hove Albion keerde hij in 2016 terug naar Portugal. Daar speelde hij de afgelopen jaren bij FC Porto, SC Braga en Vitoría Guimarães.

Bij laatstgenoemde was Teixeira afgelopen seizoen goed voor tien doelpunten en drie assists in dertig wedstrijden. "Met João Teixeira voegen we een veelzijdige middenvelder toe aan de selectie. Met zijn kwaliteiten, waaronder het scorend vermogen en zijn drive naar voren, geeft hij ons de gewenste extra optie op het middenveld. Bovendien heeft hij bij grote clubs gezeten uit vooraanstaande competities. Ook die ervaring neemt hij mee naar Feyenoord", reageert technisch directeur Frank Arnesen.

Teixeira gaat met rugnummer 20 bij Feyenoord voetballen. Hij voegt zich vrijdag al bij zijn nieuwe teamgenoten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen