Van 't Schip speelt gelijk, nog geen Turks debuut voor Kökcü

3 september 2020, 23:06

Griekenland heeft een punt overgehouden aan de Nations League-ontmoeting met Slovenië. De ploeg van bondscoach John van 't Schip bleef in Ljubljana steken op een 0-0 gelijkspel. Turkije, dat een divisie hoger speelt dan Griekenland, verloor op eigen terrein met 0-1 van Hongarije. Bij de Turken bleef Feyenoorder Orkun Kökcü negentig minuten op de bank.

Slovenië - Griekenland 0-0 (Divisie C, Groep 3)

Doelpunten vielen er vanavond niet in de Sloveense hoofdstad. Jan Oblak hield Willem II-aanvaller Vangelis Pavlidis en consorten van scoren af en bij de Grieken hield Vasilios Barkas zijn doel schoon. De keeper werd in Nederland geboren en verhuisde op jonge leeftijd naar Griekenland. Komend seizoen staat hij onder de lat bij Celtic, dat hem deze zomer overnam van AEK Athene.

Turkije - Hongarije 0-1 (Divisie B, Groep 3)

In Istanboel werd vanavond wel gescoord. Eén keer slechts, maar wel een prachtdoelpunt. Tien minuten voor tijd joeg Dominik Szoboszlai vanaf een meter of dertig een vrije trap tegen de touwen. Zijn wereldgoal leverde de Hongaren de volle buit op. Kökcü maakte voor de eerste keer deel uit van de wedstrijdselectie en liep zich even warm, maar werd niet ingebracht door de Turkse bondscoach.

Rusland - Servië 3-1 (Divisie B, Groep 3)

De andere wedstrijd in de groep van Turkije en Hongarije eindigde in een 3-1 zege voor Rusland. Met twee doelpunten (de eerste en de laatste van de avond) was Artem Dzyuba de grote man bij de Russen. Voormalig Vitesse-back Vyacheslav Karavaev nam de andere Russische goal voor zijn rekening. Dusan Tadic, Nemanja Gudelj en Filip Kostic stonden negentig minuten op het veld bij Servië, maar verschenen niet op het scorebord.