FC Groningen laat Absalem naar Roda JC vertrekken

3 september 2020, 19:49

Amir Absalem verruilt FC Groningen voor Roda JC. De 23-jarige linksachter maakt ondanks een doorlopend contract bij de Trots van het Noorden transfervrij de overstap naar Kerkrade. In het Parkstad Limburg Stadion signeerde Absalem donderdag een tweejarig contract.

Absalem stond vier jaar op de loonlijst in Groningen. Het voorbije seizoen werd de vleugelverdediger een half jaar gestald bij Almere City. Bij de Groningers kreeg hij in de voorbereiding op het huidige seizoen een nieuwe kans, maar de club en speler kwamen erachter dat zijn perspectief op speeltijd niet groot zou zijn.

"Toen zijn we op zoek gegaan naar een oplossing en hebben wij met Roda JC een deal kunnen sluiten over zijn overgang naar Kerkrade. Wij denken dat dit een goede stap is voor Amir, danken hem voor zijn inspanningen bij FC Groningen en wensen hem heel veel succes in het vervolg van zijn carrière", reageert Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen

In Kerkrade gaat Absalem met rugnummer 5 spelen. "Met de komst van Amir halen wij een talentvolle, aanvallende linksback in huis met voetballende kwaliteiten. Hij past perfect in de speelstijl zoals Jurgen hem voor ogen heeft", aldus technisch directeur Jeffrey van As.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen