'PSV stalt Doan op huurbasis bij promovendus Arminia Bielefeld'

3 september 2020, 17:38   Bijgewerkt: 3 september 2020, 17:51

PSV verhuurt Ritsu Doan het komende seizoen aan Arminia Bielefeld, zo verzekeren onder meer het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf donderdagmiddag. De Japanner ontbrak eerder op de dag in de wedstrijdselectie voor het oefenduel met Viktoria Köln (1-1) om een transfer af te ronden. Nu is duidelijk dat de toekomst van Doan in de Bundesliga ligt.

PSV laat Doan tijdelijk gaan omdat in de voorbereiding bleek dat de middenvelder annex aanvaller onder Roger Schmidt weinig perspectief had op een vaste basisplaats. Bovendien wil Doan volgend jaar met de nationale ploeg van Japan meedoen aan de Olympische Spelen, waarvoor hij aan spelen toe moet komen. Derhalve stond hij zelf ook niet onwelwillend tegenover een tijdelijk vertrek. Bij Arminia Bielefeld komt hij terecht bij de regerend kampioen van de 2. Bundesliga, die volgend seizoen actief is op het hoogste Duitse niveau.

Het avontuur van Doan bij PSV is vooralsnog geen doorslaand succes. De Eindhovenaren namen de linkspoot een jaar geleden voor 7,5 miljoen euro over van FC Groningen. In dienst van PSV was Doan in 25 officiële duels goed voor twee doelpunten en drie assists. In totaal begon Doan slechts twaalf keer in de basis bij de Eindhovenaren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen