Doan ontbreekt bij PSV om transfer af te ronden

3 september 2020, 15:21   Bijgewerkt: 3 september 2020, 15:35

Opvallend: Ritsu Doan (22) gaat na één seizoen alweer vertrekken bij PSV. De Japanner ontbreekt donderdag bij het oefenduel van de Eindhovenaren tegen Viktoria Köln, omdat hij zijn transfer aan het afronden is. Om welke club het gaat die hem naar verluidt (eerst) tijdelijk overneemt, is niet bekend.

Het is al langer bekend dat Doan niet heel veel sportief perspectief meer heeft onder Roger Schmidt bij PSV, toch is de transfer opmerkelijk. Ruim een jaar geleden betaalde technisch manager John de Jong nog 7,5 miljoen euro voor de Aziatische middenvelder annnex aanvaller. Doan wil komend seizoen zelf graag aan spelen toekomen, omdat hij in de zomer van 2021 met Japan mee wil naar de Olympische Spelen. Zijn contract loopt nog door tot en met 2024.  

Bij FC Groningen maakte Doan een hele goede indruk in de Eredivisie, maar kon die lijn niet doortrekken naar Eindhoven. Bij PSV maakte hij in 25 officiële duels (2 goals, 3 assists) geen onuitwisbare indruk. Met Schmidt is er bovendien een trainer gekomen die vooral veel dynamiek in het elftal wil, terwijl Doan meer een technisch begaafde speler is, met minder loopvermogen. De financiële impuls van deze transfer kan PSV goed gebruiken, omdat het zelf ook nog de transfermarkt op wil.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen