Wijnaldum zegt drie keer hetzelfde over Barcelona: "Een gerucht"

3 september 2020, 14:00   Bijgewerkt: 3 september 2020, 15:08

Georginio Wijnaldum had tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal geen zin om over FC Barcelona te praten. De middenvelder lijkt hard op weg naar Camp Nou, maar gaf donderdagmiddag op de KNVB Campus tot drie keer toe hetzelfde antwoord op dezelfde vragen over Barcelona: "Dat is een gerucht, ik kan er niks over zeggen."

Wijnaldum wilde alleen over het Nederlands elftal spreken. Dat deed hij met veel warmte. "We hebben elkaar gemist. Iedereen snakt om bij elkaar te komen. Als er een gat van negen maanden tussen zit, is het gemis alleen maar groter. We zijn blij weer bij elkaar te zijn."

Lees ook: _blank

Oranje komt vrijdag tegen Polen voor het eerst sinds november weer in actie. De kans dat ondertussen automatismen zijn verdwenen, is groot. "Niet helemaal, maar wel voor een groot deel. Vervelend, maar ieder land heeft daar last van. De training moeten we zo goed mogelijk gebruiken om automatismen terug te krijgen. Dat is moeilijk, omdat jongens bij hun clubs weer met een ander systeem en andere spelers werken."

Opvolging Koeman

Na deze interlandperiode is het de bedoeling dat de KNVB een definitieve opvolger aanstelt voor Ronald Koeman. Louis van Gaal wordt telkens genoemd. Wijnaldum: "Ik heb goed met meneer Van Gaal samengewerkt, maar dat heb ik met meer trainers gedaan. De opvolging is iets voor de directie. Die bepaalt uiteindelijk wie voor de groep staat. Als team zijn we blij dat ze onze mening weten, maar dat belooft natuurlijk niets."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen