Heracles wacht nog op ware aard van Dessers-opvolger Bakis

Heracles wacht nog op ware aard van Dessers-opvolger Bakis

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 september 2020 – De entree van Sinan Bakis bij Heracles Almelo verloopt moeizaam. Als sinds zijn komst naar Almelo is de opvolger van Cyriel Dessers niet fit. Gisteren (woensdag) in het gewonnen oefenduel met Jong FC Utrecht (4-0) viel de spits uit met een blessure. Het wachten is ook nog op zijn eerste doelpunt voor Heracles.

Derhalve is het de vraag wie over anderhalve week in de eerste competitiewedstrijd van Heracles in de spits staat. In principe is dat Bakis. "Hij is de eerste optie, maar hij heeft nog niet zijn ware aard laten zien", erkent trainer Frank Wormuth tegenover de Tubantia. "Sinan is nog niet op het niveau, dat nodig is om in de Eredivisie te spelen. Dat komt omdat hij zich pas laat bij ons voegde en geblesseerd raakte. Het is wat ongelukkig allemaal en het kost tijd om hem uiteindelijk op het gewenste niveau te krijgen. In twee weken tijd gaat dat lastig worden."

Wormuth noemt fitheid de grootste uitdaging voor Bakis. "Fitheid is de grootste uitdaging. En hij moet rustig blijven als hij wil scoren. Dat zie je ook bij Mo Amissi. Die werkt heel hard, ontwikkelt zich goed, maar moet op het cruciale moment rustiger worden. Als hij dat doet, maakt hij de volgende stap."

Alternatieven
Heracles heeft enkele alternatieven achter de hand voor Bakis. Adrian Szöke is een optie. "Maar ook Delano Burgzorg kan er spelen. Of Mo, als hij het oppakt", aldus Wormuth.

gerelateerd