Van de Beek kon afgelopen winter ook naar Manchester

3 september 2020, 08:54

Donny van de Beek had in de afgelopen winterstop de overstap naar Manchester United ook al kunnen maken. The Red Devils wilden de Ajacied in januari al graag overnemen, maar destijds kwam het níet tot een overgang. "Ajax wilde in de winterstop niet verkopen en ik was zelf ook geen voorstander van een tussentijdse overstap."

Dat vertelt Van de Beek tegenover De Telegraaf. "In juni meldde Manchester United zich weer. De club wilde doorpakken en een bod uitbrengen, maar moest vanwege de coronacrisis even op de rem trappen", aldus Van de Beek. "Ik dacht na Real: het zal toch niet weer misgaan? Maar nadat de Premier League werd uitgespeeld, voelde ik dat het goed zou komen."

Van de Beek leek vorig seizoen lang op weg naar Real Madrid, maar de transfer naar de Koninklijke kwam ondanks een akkoord tussen alle partijen uiteindelijk niet meer rond omdat de Mardilenen niets meer van zich lieten horen. Uiteindelijk had de middenvelder de laatste week opeens nog meer opties, omdat er informeel en officieel nog meerdere topclubs bij Ajax kwamen om te praten over een transfer.

Lees ook: Van de Beek won advies in: "Een ongelooflijk grote

"Het enige dat ik kan zeggen, is dat ik met mijn gevoel heb gekozen. Dat heb ik mijn hele carrière al gedaan. Geld speelde geen rol, want bij elke club die zich meldde, zou ik me daar geen zorgen meer over hoeven maken", verduidelijkt Van de Beek, die de Amsterdammers minimaal 39 miljoen euro oplevert. "Ik ben blij dat Ajax een mooie som geld aan me overhoudt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen