'Messi blijft voor 90% zeker komend seizoen toch bij Barcelona'

3 september 2020, 07:26   Bijgewerkt: 3 september 2020, 07:31

Het heeft er alle schijn van dat Lionel Messi komend seizoen toch nog te bewonderen is in het shirt van FC Barcelona. Ondanks dat het gesprek tussen de Catalaanse club en Jorge Messi weinig opleverde, zou de kleine Argentijn hebben besloten om er in elk geval nog een jaartje aan vast te plakken in Camp Nou. Momenteel zou de kans 'zo´n negentig procent' zijn dat hij nog een jaar blijft.

Dat schrijven diverse Argentijnse media, waaronder TyC Sports. Jorge Messi onderhandelde in de meeting van woensdag over een zo vriendelijk mogelijk transfervrij vertrek van zijn zoon. Het enige wat Barça wil, is dat Messi blijft. De Catalanen hebben ook geen enkele interesse in een transfersom voor de aanvaller, die ze niet wilden laten gaan. Dat was eerder al het statement van preses Josep Bartomeu. 

Lees ook'Gesprek tussen Barça en Jorge Messi levert niets op'

Heet hangijzer is de afkoopclausule in het contract van Messi die is vastgesteld op 700 miljoen euro. Messi moest in juni aangeven bij de clubleiding als hij wilde vertrekken in de zomer en in dat geval zou hij transfervrij een nieuwe club kunnen zoeken. Dat was zo opgenomen in het contract. Messi liet dat pas later weten, maar claimt dat dat ook mogelijk is omdat het seizoen pas later werd afgemaakt. Messi meent zodoende het recht te hebben om gratis te mogen vertrekken.

Mocht uit een jurdische procedure blijken dat een transfervrij vertrek wel tot de mogelijkheden behoort, dan zou Messi alsnog kunnen vertrekken. In andere situaties zou hij besloten hebben om zonder een rel Camp Nou te verlaten, wat eventueel in de zomer van 2021 kan als zijn contract 'wél is afgelopen. Dat heeft ook te maken met het feit dat Manchester City hem deze zomer niet zou kunnen betalen, zolang hij niet transfevrij is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen