Van de Beek won advies in: "Een ongelooflijk grote, warme club"

2 september 2020, 22:04

De transfer van Donny van de Beek naar Manchester United is woensdag helemaal rondgekomen. De middenvelder verlaat Ajax en is blij met deal, want hij heeft zin om zichzelf te meten in de top. Hij heeft louter goede verhalen gehoord van de mensen die hij sprak over zijn nieuwe club.

Van de Beek wordt de dertiende Nederlander in dienst van Manchester United. Hij sprak de afgelopen tijd met onder meer Edwin van der Sar en Daley Blind, twee oud-spelers van de club. "Ze zeiden dat United een ongelooflijk grote, maar vooral warme club is", zegt Van de Beek tegen De Telegraaf. "En zo heb ik het tot dusver ook ervaren. Ik sta te popelen om daar aan de slag te gaan."

De afgelopen vijf jaar speelde Van de Beek in de Eredivisie. Nu gaat hij aan de slag in misschien wel de sterkste competitie ter wereld. "Van de beelden op tv en door de gesprekken met Gini (Wijnaldum, red.) en Virgil (van Dijk, red.) bij Oranje weet ik dat die competitie veel fysieker zal zijn dan de Eredivisie. Dus moet ik stappen maken. Niet alleen door, zoals veel mensen denken, de sportschool in te gaan, maar ook door élke week op topniveau te worden uitgedaagd."

Ook bij zijn schoonvader Dennis Bergkamp heeft hij informatie ingewonnen. "Hij speelde dan wel voor een andere club, maar is in Engeland een legende en weet hoe het er in de Premier League aan toegaat. Hij hamert erop dat het ontzettend leuk, maar ook heel zwaar is om daarin te spelen. Daar ga ik me optimaal op voorbereiden."

Lees ook: Van de Beek verlaat Ajax en maakt droomtransfer naar United

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen