'Gesprek tussen Barça en Jorge Messi levert niets op'

2 september 2020, 21:33

De ontmoeting tussen Jorge Messi en FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft woensdag niets opgeleverd. De vader van Lionel Messi ging samen met enkele andere vertegenwoordigers van Messi om tafel met de preses, maar vruchtbaar is dat gesprek niet gebleken.

Dat melden Spaanse media woensdagavond. Vanochtend landde Messi senior op het internationale vliegveld El Prat. Buiten de aankomsthal had de pers zich verzameld. "Ik weet niets, jongens", was het enige wat de Argentijn kwijt wilde. Later scoorde El Chiringuito TV toch een meer betekenisvolle quote: "Het is moeilijk voor Leo om te blijven."

Het bezoek aan Barcelona stond in het teken van de ontmoeting met Bartomeu. Jorge Messi onderhandelde in die meeting over een zo vriendelijk mogelijk transfervrij vertrek van zijn zoon. Het enige wat Barça wil, is dat Messi blijft. De Catalanen hebben ook geen enkele interesse in een transfersom voor de kleine Argentijn. Volgens Mundo Deportivo wilde Bartomeu zelfs praten over contractverlenging.

Heet hangijzer is de afkoopclausule in het contract van Messi die is vastgesteld op 700 miljoen euro. Messi moest in juni aangeven bij de clubleiding als hij wilde vertrekken in de zomer en in dat geval zou hij transfervrij een nieuwe club kunnen zoeken. Dat was zo opgenomen in het contract. Messi liet dat pas later weten, maar claimt dat dat ook mogelijk is omdat het seizoen pas later werd afgemaakt. Messi meent zodoende het recht te hebben om gratis te mogen vetrekken. Juristen van de Argentijn zijn druk bezig met de zaak. Krijgen zij gelijk, dan vervalt de afkoopclausule en kan hij gratis de deur van Camp Nou uitlopen. Woensdag sprak de vader van Messi met Bartomeu over de veelbesproken kwestie, maar het gesprek is voor beide partijen onvruchtbaar gebleken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen