Go Ahead raakt talentvolle keeper al snel weer kwijt aan Ajax

2 september 2020, 21:01

Hij speelde pas een paar maanden voor Go Ahead Eagles, maar Ischa Bouwman vertrekt nu alweer uit Deventer. De zeventienjarige doelman werd enkele maanden geleden vastgelegd door de Eerste Divisie-club en vertrekt nu naar Ajax. De keeper heeft grote indruk gemaakt op de leiding in Amsterdam.

De keeper was bij Go Ahead de goalie van Eagles Onder-21. Een paar maanden geleden nam Go Ahead hem over van AZ en nu trekt de keeper naar Amsterdam. Daar wordt hij de keeper van Ajax Onder-18. "Wij beschouwen de overstap van Ischa Bouwman naar Ajax als een compliment voor onze jeugdscouting", zegt Eric Whittie, Hoofd Opleiding van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding. "Die is blijkbaar op een dusdanig niveau dat we erin slagen om jongens van het niveau Ischa Bouwman in het vizier te krijgen. En dat niet alleen: jeugdspelers zien binnen de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding ook mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en te onderscheiden. Niet voor niets besloot een zeer talentvolle doelman als Ischa om enkele maanden geleden naar Go Ahead Eagles te komen."

Over een transfersom doet Go Ahead geen uitspraken. Wel meldt dat de club dat Go Ahead en Ajax 'onderling goede afspraken met elkaar gemaakt over de overgang'.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen