Ten Hag overweegt Kudus als linksback van Ajax te gebruiken

2 september 2020, 14:54

Erik ten Hag overweegt Mohammed Kudus te gebruiken als linksback. Op die positie van Ajax is de spoeling dun, zeker wanneer de transferwens van Nicolas Tagliafico in vervulling gaat. Lisandro Martinez geldt normaliter als vervanger van zijn Argentijnse landgenoot, maar vanwege de problemen van Daley Blind is hij ook hard nodig in het centrum.

De zeventienjarige Devyne Rensch is eveneens een optie voor de linksbackpositie, maar Ten Hag lijkt ook serieus aan Kudus te denken. De zomerse aanwinst speelt normaliter als middenvelder of aanvaller. "De backs zijn tegenwoordig spelverdelers, die rol zou Kudus aankunnen", zegt Ten Hag tegen Het Parool.

Rechtsback

Op de rechtsbackpositie is een concurrentiestrijd gaande tussen Sergino Dest en Noussair Mazraoui. Afgelopen seizoen kwam laatstgenoemde nauwelijks aan bod. "Ik heb vorig seizoen te veel gesukkeld", zegt Mazraoui. "Soms was ik een maandje fit en dan liep ik toch weer ongelukkig een blessure op. Ik bouwde niets op, kwam niet in een ritme. En áls ik speelde, deed ik dat met de handrem op, de safe. Geen gekke dingen doen, geen tierelantijnen. Nu voel ik me weer vrijer, losser. Dat merk je ook aan mijn spel."

Dest daarentegen beleefde de vorige jaargang zijn doorbraak bij Ajax. "Het is een pittige concurrentiestrijd tussen een fitte Mazraoui en een fitte Dest. We halen het beste in elkaar naar boven, je kunt niet verzwakken. Want wie verzwakt, zit op de bank", aldus Mazraoui over komend seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen