NAC pikt Moïse op uit Turkije, Hunte nog altijd op proef in Breda

NAC pikt Moïse op uit Turkije, Hunte nog altijd op proef in Breda

2 september 2020 – NAC Breda heeft de defensie versterkt met de 24-jarige Moïse Adilehou. De transfervrije verdediger is voor twee seizoenen vastgelegd. De in Frankrijk geboren international van Benin liet deze zomer zijn contract bij het Turkse Boluspor.

"Moïse is een sterke, Afrikaanse verdediger", zegt NAC-trainer Maurice Steijn op het clubkanaal van de Parel van het Zuiden. "In het verleden heb ik eerder met twee uitstekende Afrikaanse internationals gewerkt: Omeruo en Kanon. Zij speelden beiden onder mij, toen zij de Afrika Cup wonnen. Hopelijk kan Moïse de derde succesvolle Afrikaanse verdediger worden onder mijn hoede."

De aanwinst van NAC komt uit de jeugdopleiding van Valenciennes en FC Porto. Als speler van Slovan Bratislava debuteerde hij in het profvoetbal. Later speelde Moïse voor de Griekse clubs AOK Kerkyra en APO Leviakos. Sinds afgelopen winter kwam de mandekker uit voor Boluspor.

Hunte
Torino Hunte is nog altijd op proef bij NAC. De 29-jarige buitenspeler traint al zes weken mee in Breda en mag zodoende nog steeds hopen op een contract, weet BN/DeStem. De krant voegt eraan toe dat de situatie van Hunte losstaat van die van Kaj de Rooij. NAC neemt De Rooij graag over van FC Eindhoven, maar de onderhandelingen tussen beide clubs lopen erg stroef.

Lees meer: NAC haakt af voor De Rooij: "Verder onderhandelen geen zin"

gerelateerd