Bosz raakt belangrijke spits kwijt: Volland verkast naar Monaco

2 september 2020, 10:54

Peter Bosz en Bayer Leverkusen moeten verder zonder Kevin Volland. De 28-jarige spits is vertrokken naar AS Monaco, waar hij voor vier seizoenen heeft getekend. Volland is niet de laatste sterkhouder die Leverkusen gaat verlaten, ook de transfer van Kai Havertz naar Chelsea hangt in de lucht.

Volland verruilde in 2016 Hoffenheim voor Leverkusen en groeide uit tot aanvalsleider van Die Werkself. In 148 officiële duels scoorde de Duitser 50 keer. Na vier jaar Leverkusen wilde Volland zijn buitenlandwens in vervulling laten gaan. Tot dusver speelde hij enkel in zijn vaderland.

Lees ook: 'Havertz doorstaat medische keuring bij Chelsea'

"Kevin is de afgelopen jaren erg belangrijk geweest. Zijn wil om voor het team te werken, is altijd voorbeeldig geweest", zegt technisch directeur Simon Rolfes op het clubkanaal van Bayer. "Nu Kevin de kans heeft gekregen naar een aantrekkelijke buitenlandse club te verkassen, hebben we zijn verzoek geaccepteerd op basis van een overeenkomst waar iedereen tevreden mee is."

Vijftien miljoen

Naar verluidt vangt Leverkusen rond de vijftien miljoen euro voor Volland. Dat bedrag kan de club gebruiken voor een opvolger. Naar alle waarschijnlijkheid komt Patrik Schick naar de BayArena.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen