PSV bindt aanvallende linksback Max voor vier jaar

2 september 2020, 10:18   Bijgewerkt: 2 september 2020, 12:37

PSV heeft met Philipp Max de zo gewenste linksback binnen. De Duitser komt over van FC Augsburg en tekent voor vier seizoenen in Eindhoven. Met de transfer zou ongeveer acht miljoen euro gemoeid zijn. "Ik wil om de prijzen gaan spelen. Dat is de reden waarom ik voor PSV heb gekozen", aldus de 26-jarige verdediger.

Max komt oorspronkelijk uit de jeugdopleiding van Bayern München, maar debuteerde in 2014 als speler van Schalke 04 in het profvoetbal. Daarna speelde de kersvers PSV'er voor Karlsruhe en Augsburg. "Philipp is een aanvallende back die zijn positie invult zoals wij dat graag zien", zegt technisch manager John de Jong op het clubkanaal van de Eindhovenaren. "Zelf heb ik hem op de Olympische Spelen in 2016 in een paar invalbeurten gezien. Ik was daar voor Lozano en Duitsland zat bij Mexico in de poule. Daarna hebben we hem vaak bij Augsburg zien spelen. Zijn ontwikkeling hebben we goed in kaart. (...) Phillipp voegt naast zijn verdedigende kwaliteiten en drang naar voren ook routine toe en dat kunnen wij goed gebruiken."

De aanwinst van PSV sluit direct aan bij de selectie van Roger Schmidt. "PSV heeft me laten blijken dat ze me al een hele tijd volgen en dat ze me echt graag willen hebben. In de voorbije weken heb ik trainer Roger Schmidt een paar keer gesproken. Zijn manier van voetbal spreekt me erg aan. Net als de club PSV. Ze spelen hier altijd om de prijzen en dat wil ik ook. Het totaalplaatje klopt voor mij. Ik heb er ontzettend veel zin in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen