De Roon: "De jongens zijn lyrisch over meneer Van Gaal"

2 september 2020, 07:29

Marten de Roon is voorstander van Louis van Gaal als bondscoach. De eigenlijke pensionado wordt telkens genoemd als opvolger van Ronald Koeman. Van Gaal heeft ook aan meerdere media bevestigd dat hij openstaat voor de vacature zodra de KNVB hem benadert voor een derde termijn. "Ik ken Louis, meneer Van Gaal voor mij, niet persoonlijk, maar de jongens die met hem hebben gewerkt zijn lyrisch over hem", zegt De Roon.

"Hij heeft bewezen dat hij een van de beste Nederlandse trainers ooit is. Ik kan alleen zeggen dat ik het een eer zou vinden om onder zijn leiding te spelen", vervolgt De Roon tegenover NU.nl. "Van Gaal is een trainer met zoveel kwaliteiten dat hij bij elke groep past. Hij heeft bij meerdere clubs laten zien dat hij altijd in staat is om goede resultaten te behalen. Maar goed, wij moeten ons niet druk maken over wie de nieuwe bondscoach wordt. Daar gaat de directie over."

Lees ook: 'Geest Van Gaal hangt levensgroot boven Oranje'

Zoals iedereen bij Oranje betreurt De Roon het vertrek van Koeman, maar gunt hij hem zijn Barça-droom. "Ik heb hem zelf ook nog even gesproken. Ik heb hem ontzettend bedankt voor wat hij voor me heeft betekend. Ik ben een speler die niet meteen in het oog springt, maar hij gaf me wel meteen het vertrouwen dat ik belangrijk kon worden en stelde me op. Ik ben daarna een betere speler geworden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen