'Club Brugge wil Dost bij Eintracht weghalen'

1 september 2020, 23:40   Bijgewerkt: 2 september 2020, 08:17

Bas Dost (31) gaat Eintracht Frankfurt deze zomer mogelijk verlaten. De aanvaller heeft weliswaar nog een tweejarig contract bij die club, maar staat momenteel in de concrete belangstelling van Club Brugge, maar er zijn nog meer geïnteresseerden. Omdat de Bundesliga-club geen Europees voetbal speelt komend jaar, zou hij open staan voor een vertrek.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans. De kampioen van België ziet in Dost een ideale nieuwe diepe spits voor het komende Champions League-seizoen. De huidige diepe spits van de regerend Belgisch kampioen, Emmanuel Dennis, zou voor zo'n twintig miljoen euro op weg zijn naar Sheffield United, waardoor Club Brugge voldoende financiële middelen heeft om een opvolger aan te trekken.

De formatie van Ruud Vormer wil een grote naam en ervaren spits binnenhalen met het oog op succes in het miljardenbal komend seizoen. Zodoende wordt ook Mario Mandzukic (34, momenteel zonder club) genoemd als optie in de Belgische media, die eveneens melding maken van de enigszins opvallende interesse in Dost. 

Voor Dost moet nog een flinke transfersom op tafel komen, aangezien Eintracht Frankfurt afgelopen jaar nog zeven miljoen euro betaalde voor de Nederlander. Ondanks het forse bedrag en tien doelpunten, kende hij relatief een ongelukkig jaar met veel blessureleed bij de Bundesliga-club, die uiteindelijk wel in de Bundesliga bleef. Eerder speelde Dost voor onder andere VfL Wolfsburg, sc Heerenveen en Sporting Portugal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen