Miljoenenboete Messi dreigt als hij weer training mist

2 september 2020, 07:36

Lionel Messi ontbrak bij de eerste twee trainingen FC Barcelona, maar als de kleine Argentijn ook woensdag niet op het veld verschijnt in Catalonië, kan hij mogelijk een enorme boete tegemoet zien van de clubleiding. In dat geval kan hij namelijk worden beschuldigd van contractbreuk en kan 25% van zijn maandsalaris worden ingehouden.

Dat is uiteraard een enorm hoog bedrag, van meerdere miljoenen. Messi ontbrak bij de verplichte coronatest bij FC Barcelona en gaf ook bij de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371808/messi-laat-ook-eerste-training-koeman-schieten-bij-barca/,_blank,eerste twee trainingen] van Ronald Koeman geen acte de présence. Het missen van een derde training, kan dus een enorme boete teweegbrengen omdat hij contractbreuk zou plegen. Dan moet FC Barcelona hem overigens die straf wel opleggen: de kans dat dat gebeurt, is als ze hem willen houden weer niet zo groot.

Lees ook'Guardiola verzoekt Messi toch bij Barça te blijven'

Sowieso wordt het een spannende dag voor Messi en consorten morgen (woensdag), want de vader en zaakwaarnemer van Messi (Jorge Messi) zit om tafel met preses Josep Maria Bartomeu. Het verzoek van hem zou zijn om Messi te laten gaan, terwijl de voorzitter een nieuw contract zou gaan voorstellen om de aanvaller te behouden in Catalonië.

Messi zou wegwillen bij FC Barcelona, maar het is momenteel wel de vraag waar hij heen kan als de Catalanen niet willen meewerken. Manchester City zou hem niet kunnen betalen in deze zomer, terwijl ook Internazionale een streep zette door de transfer van Messi. Contractueel ligt er een vertrekclausule van zevenhonderdmiljoen op tafel, maar de vraag tijdens de onderhandelingen wordt of die rechtsgeldig is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen