'Drie Nederlandse clubs geïnteresseerd in Maria'

2 september 2020, 10:44

Michaël Maria (op archiefbeeld) mag zich nog altijd verheugen op een nieuwe club in de Eredivisie komend seizoen. Hoewel de multi-inzetbare voetballer in eerste instantie geen contract kreeg aangeboden bij PEC Zwolle, blijft hij in Overijssel wel in beeld. Ook twee andere clubs liggen nog op de loer voor de transfervrije speler.

Dat schrijft Voetbal International althans. Bij PEC Zwolle waren ze content met zijn proefperiode, maar moet er eerst nog een nieuwe linksbuiten komen na het vertrek van Vito van Crooij. "Voor hen én voor mij is het nu wachten op budget voor de komst van een linksback", aldus Maria. FC Utrecht zou een andere geïnteresseerde club zijn, maar alleen als Leon Guwara nog vertrekt in het restant van de transfermarkt.

Ook als de twee Eredivisie-clubs niets worden, biedt NAC Breda wellicht op lange termijn uitkomst voor speeltijd op het hoogste niveau. De club deed Maria reeds een voorstel. "Het is wel Eerrste Divisie, daarover wil ik nog even nadenken. Ik hoop één van de komende dagen meer duidelijkheid te hebben. Voorlopig wacht ik alles nog even af, terwijl ik bij Jong PSV mag blijven meetrainen", aldus Maria.

Maria stond ooit te boek als groot talent in de jeugdopleiding van PSV, maar loste zijn belofte niet in en kwam na avonturen in de lagere divisies in Duitsland terecht bij FC Twente. Ook daar was zijn periode geen groot succes, waarna hij via Charlotte Independence bij Adelaide United terechtkwam. Daar werd hij herenigd met Gertjan Verbeek, die hem ook naar Enschede haalde. Uit Australië is de international van Curaçao vertrokken vanwege het coronavirus, waardoor hij transfervrij is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen