Jong Oranje krijgt dispensatie, onduidelijkheid over Chong

Jong Oranje krijgt dispensatie, onduidelijkheid over Chong

1 september 2020 – Goed nieuws voor Jong Oranje: de spelers die afreizen naar Wit-Rusland voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten aldaar, hoeven bij terugkomst niet in quarantaine. Net als de spelers van het 'grote' Oranje geldt voor hen de verplichte quarantaineregel niet. Dat schrijft FOX Sports althans. Tamara van Ark, de minister van Sport, heeft een uitzondering gemaakt die ook geldt voor Jong oranje. In Wit-Rusland geldt momenteel code Oranje wat betreft de coronasituatie, waardoor mensen die terugkeren uit dat land normaliter tien dagen in zelfquarantaine moeten. Dat is met deze maatregel dus niet langer nodig. Dat is voor clubs goed nieuws, want er waren veel twijfels over het al dan niet afstaan van spelers.

Of Tahith Chong daar nou wel of niet bij is, is zeer onduidelijk. Werder Bremen kwam gisteren (maandag) met het bericht dat ze de aanvaller toch wilden afstaan, maar dan wel alleen voor het thuisduel met Noorwegen van Jong Oranje. Volgens de KNVB is dat bericht echter voorbarig, zo laat het weten tegenover Voetbal International.

Lees ookNederlands elftal krijgt dispensatie voor quarantaine 

"De partijen zijn nog altijd in gesprek. Het belangrijkste onderwerp van de gesprekken zijn de manier waarop de Duitse quarantaine-regels geïnterpreteerd worden", stelt een woordvoerder van de voetbalbond tegenover het weekblad. Volgens de huidige regels van de deelstaat Bremen moet Chong nog 'gewoon' in quarantaine bij een bezoek aan Wit-Rusland. Volgens de KNVB is het bericht van Werder voorbarig en is er dus nog géén duidelijkheid over zijn inzetbaarheid. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 29 oktober 2020

  2. woensdag 28 oktober 2020