'Feyenoord huurt Ié (26) opnieuw met optie tot koop'

'Feyenoord huurt Ié (26) opnieuw met optie tot koop'

1 september 2020 – Feyenoord gaat zich komend seizoen vermoedelijk toch weer versterken met verdediger Edgar Ié (26). De achterhoedespeler werd afgelopen seizoen gehuurd van Trabzonspor, maar hoewel Dick Advocaat enthousiast was over hem, leek het erop dat hij onhaalbaar was. Door de blessure van Sven van Beek lijkt hij toch terug te keren naar Rotterdam-Zuid.Dat schrijft Feyenoord Transfermarkt althans. Ook na de blessure van Van Beek heeft Feyenoord naast Marcos Senesi, Eric Botteghin en George Johnston wellicht nog genoeg centrale verdedigers, helemaal omdat ook Wouter Burger achterin een goede indruk maakt bij de Rotterdammers. Advocaat is echter kritisch op de breedte van de Feyenoord-selectie en wil graag een ervaren verdediger. Die lijkt in de persoon van Ié te zijn gevonden.

Daarbij wordt Ié eerst gehuurd van Trabzonspor – waar hij al ontbrak op de training vandaag (dinsdag), maar is er ook een optie tot koop bedongen. De deal zou al volledig rond zijn en de verdediger wordt spoedig verwacht in Rotterdam.

Het afgelopen seizoen werd Ié ook gehuurd van Trabzonspor en maakte een wisselende indruk. Na een goed begin, had de eenvoudig international van Portugal meerdere ongelukkige handsballen. In het restant van het seizoen werd hij door trainer Dick Advocaat gezien als betrouwbare stand-in, al kwam hij uiteindelijk nog tot 21 optredens namens Feyenoord – ondanks dat hij een langere periode buitenspel stond met een hamstringblessure.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020