De Jong: "Grote klap voor de club en het team als Messi vertrekt"

1 september 2020, 18:55

Frenkie de Jong zou het ontzettend jammer vinden als Lionel Messi daadwerkelijk vertrekt bij FC Barcelona. De aanvoerder van de Catalanen wordt de afgelopen week gelinkt aan een vertrek uit Camp Nou, maar zijn Nederlandse ploeggenoot hoopt van harte dat hij blijft. "Het zou jammer zijn als Messi vertrekt. Dat is een grote klap voor het team en de club."

Dat vertelt De Jong tegenover de NOS. Gevraagd naar de situatie in Barcelona schetst de middenvelder een duidelijk beeld. "Het is een chaos, er is veel gaande", erkent hij, analyserend vanaf een afstandje omdat hij momenteel in Nederland is en vorige week nog van een vakantie genoot. "Ik heb Messi niet gesproken of de club daarover. Ik zou oprecht niet weten wat er gaat gebeuren."

Maar als de geruchten kloppen en de Argentijn wil Catalonië verlaten, is dat een flinke aderlating. "Dat gaat een enorme impact hebben, ja. Maar ik weet niet of de geruchten waar zijn", maakt De Jong een duidelijk voorbehoud. "Als ik na deze interlands terugkom, zie ik wel wat er is gebeurd bij de club."

Lees ook: 'Opmerkelijk: Guardiola verzoekt Messi toch bij Barça te blijven'

Toekomst onder Koeman

Verder werd De Jong ook gevraagd naar zijn eigen perspectief, dat mede door de komst van Koeman naar FC Barcelona uitstekend lijkt. "Ik heb Koeman alleen even kort telefonisch gesproken, maar als ik in Barcelona kom, zal ik vast met hem gaan spreken over dat soort dingen", aldus De Jong, die zelf de coach nog niet sprak over zijn rol. "En dan ligt het natuurlijk aan mij of en waar ik ga spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen