Corona: PSV - VV Alkmaar uitgesteld, problemen Nations League

1 september 2020, 16:58

De wedstrijd tussen PSV en VV Alkmaar in de Eredivisie Vrouwen die aanstaande zondag gepland stond is uitgesteld. Reden voor het verplaatsen van de wedstrijd door de KNVB is het feit dat er bij de Eindhovense selectie, bij staf en speelsters, het coronavirus is vastgesteld.

Dat heeft PSV laten weten. Het nieuws komt niet direct onverwacht, omdat de selectie in quarantaine moest vanwege de besmettingen. 'Het besluit om deze wedstrijd uit te stellen is mede tot stand gekomen na overleg tussen de clubarts van PSV en de KNVB bondsarts. Bij meerdere leden van de selectie en staf van PSV is eerder het coronavirus met een test vastgesteld. Andere leden zijn toen op advies van de GGD in quarantaine gegaan', staat te lezen in het statement. Wanneer het duel wordt ingehaald, is nog niet bekend. 

Lees ook: PSV Vrouwen in quarantaine door meerdere coronagevallen

Geen mondkapjesplicht Rotterdam

Verder kwam er uit Rotterdam nieuws voor Sparta Rotterdam, Feyenoord en Excelsior. Er hoeven geen mondkapjes meer gedragen te worden door de betrokkenen rondom wedstrijden van de BVO's, zo schrijft RTV Rijnmond. Burgemeester Ahmed Aboutaleb is tevreden over de proefs die zijn gedraaid in de voorbereiding, waardoor een mondkapje niet langer wordt verplicht.

Problemen bij Nations League-ploegen

Ook bij ploegen in de Nations League kwam er coronanieuws: België kan in de komende periode niet beschikken over Thomas Vermaelen, die geen toestemming krijgt om uit Japan over te komen. Bij de Zwitserse voetbalploeg is een positieve besmetting naar voren gekomen: keeperstrainer Patrick Foletti kreeg een positieve test. Vooralsnog is hij de enige, waardoor niet heel de selectie in quarantaine hoeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen