'Opmerkelijk: Guardiola verzoekt Messi toch bij Barça te blijven'

1 september 2020, 16:26

De soap rondom Lionel Messi (33) heeft een nieuwe wending gekregen: Manchester City lijkt toch niet de nieuwe club te worden van de kleine Argentijn. Althans, in deze zomer. Pep Guardiola heeft zijn voormalig pupil namelijk geadviseerd om bij de Catalaanse club te blijven. The Citizens kunnen het transferbedrag deze zomer niet rondkrijgen.

Dat schrijven diverse betrouwbare Spaanse media. Guardiola heeft Messi verteld dat Manchester City alleen in actie komt als hij transfervrij mag vertrekken uit Catalonië. Dat lijkt, ondanks het verzoek van Messi, niet aan de orde in deze zomer. Guardiola heeft om die reden gevraagd aan Messi of hij wil blijven, zodat mogelijk over een jaar de transfer alsnog rond kan komen.

Lees ook'Vader Messi deze week om tafel om exit te onderhandelen'

FC Barcelona zou niet bereid zijn om Messi te verkopen, Manchester City kan en wil deze zomer geen (enorme) transfersom aan de Argentijn besteden. In totaal zou het binnenhalen van Messi worden geschat op z'n vijfhonderd miljoen euro, waarvan slechts de helft kan worden terugverdiend op korte termijn aan merchandising. Alleen als hij transfervrij mag vertrekken, komt City deze zomer in actie.

Ook zou City dure spelers moeten verkopen als Messi naar Manchester zou komen. Guardiola heeft daarom zijn voormalige pupil gevraagd om te blijven, omdat een gang naar City deze zomer niet haalbaar is. Volgens de oud-trainer van FC Barcelona zou Messi de nieuwe plannen van Ronald Koeman een kans moeten geven, zodat hij zijn loopbaan ook bij die club kan afsluiten. Als de situatie over een jaar niet veranderd is, kan Messi dan altijd nog de overstap maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen