Jong Oranje nog in onzekerheid over dispensatie

1 september 2020, 07:44

Jong Oranje verkeert nog in onzekerheid over het doorgaan van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Wit-Rusland. De jeugdinternationals wachten nog op quarantainedispensatie. Het duel staat voor vrijdag op de rol. "Bij ons hebben de spelers van Oranje wel toestemming, die van Jong Oranje horen het deze week", aldus een KNVB-woordvoerder.

Sowieso staan weinig te wachten op de reis naar Wit-Rusland. Het coronavirus speelt daarin een rol, maar ook de politieke onrust aldaar. Zolang de UEFA de wedstrijd niet annuleert, moet er gevoetbald worden. "Als er gevoetbald kan worden, dan spelen wij", aldus de woordvoerder in het Algemeen Dagblad. "Om te weten of dat zo is, houden wij met diverse partijen contact. Veiligheid gaat uiteraard wel boven alles. We bekijken de situatie per dag. Donderdag vliegt de selectie. We houden alles scherp in de gaten."

De situatie wordt onwerkbaar, als Jong Oranje geen dispensatie krijgt. Wanneer de selectie zonder vrijstelling naar Wit-Rusland vliegt, moet het bij terugkomst in quarantaine. Dan kan er dinsdag in Almere niet eens gespeeld worden tegen Noorwegen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen