De Graafschap schrikt op tijd wakker tegen FC Den Bosch

31 augustus 2020, 21:56

De Graafschap heeft een valste start van het nieuwe seizoen voorkomen. De Doetinchemmers worstelden maandagavond tegen FC Den Bosch lang met zichzelf. Pas na de gelijkmaker van de Bosschenaren schrok het elftal van Mike Snoei wakker en werd er uiteindelijk een overwinning geboekt: 4-2.

De bezoekers uit Den Bosch kwamen verrassend goed voor de dag. De Graafschap daarentegen niet. In de voorbereiding maakten de Superboeren nog indruk door sc Heerenveen met 5-1 te kloppen. Dat niveau werd in de seizoensopener bij lange na niet gehaald. De Graafschap moest toezien hoe Den Bosch beter voetbalde en ook de beste kansen creëerde. Vooral Jizz Hornkamp was af en toe een plaag voor de thuisploeg.

Toch kwam De Graafschap tegen de verhouding in op voorsprong. In de extra tijd verlengde Toine van Huizen een hoekschop naar de verre hoek. Die meevaller voor De Graafschap verdween in de tweede helft als sneeuw voor de zon. Nadat Hornkamp de lat al had geraakt, hielp Julian Lelieveld Den Bosch een handje. De rechtsback wilde ingrijpen bij een voorzet, maar verschalkte daarbij zijn eigen doelman Rody de Boer.

Het eigen doelpunt schudde De Graafschap wel op tijd wakker. De gastheren gaven gas en dat resulteerde in doelpunten van Daryl van Mieghem en Elmo Lieftink. Invaller Jonathan Opoku besliste het duel met een droge knal. In de slotfase bekroonde Hornkamp zijn optreden nog wel als maker van de 4-2. Het bracht de zege van De Graafschap echter niet meer in gevaar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen