Lot kan bepalend zijn in Nations League, Silva positief

Lot kan bepalend zijn in Nations League, Silva positief

31 augustus 2020 – Als alles tegenzit, kan loting resultaten voor de Nations League bepalen. Dat heeft de UEFA besloten voor het geval dat nationale ploegen door toedoen van het coronavirus geen team op de been kunnen brengen. Voor het zover is, worden eerst een paar andere stappen genomen.Het coronavirus kan ervoor zorgen dat meerdere spelers of hele teams in quarantaine moeten, waardoor er niet gevoetbald kan worden. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen, gaat de UEFA akkoord met wedstrijdselectie van dertien spelers (inclusief keeper). Als dat onmogelijk is, kijkt de UEFA naar een nieuwe datum. Neutraal terrein is daarbij een optie.

Wanneer ook die mogelijkheid vervalt, gaat de tuchtcommissie van de UEFA zich buigen over wie verantwoordelijk is voor het niet doorgaan van de wedstrijd. Indien deze vraag niet beantwoord kan worden, moet loting de uitslag (1-0, 0-1 of 0-0) de uitslag bepalen. Het kan ook gebeuren dat een arbiter positief test op corona. De UEFA mag dan een scheidsrechter aanstellen uit een van de landen die tegen elkaar spelen.

Bovenstaand protocol is ook van kracht voor de EK-kwalificatiewedstrijden van de vrouwen en O21-ploegen.

David Silva test positief
David Silva is zijn nieuwe avontuur bij Real Sociedad met een domper begonnen. De 34-jarige Spanjaard heeft het coronavirus onder de leden. Volgens Sociedad vertoont de middenvelder geen symptonen en zit hij in isolatie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 18 januari 2021

  2. zondag 17 januari 2021