Memphis: "Als ik iets zeg, wordt het vaak verdraaid"

31 augustus 2020, 19:05

Volgens Memphis Depay is een transfer van hem momenteel niet aan de orde. Vanwege zijn prestaties en nog eenjarige contract bij Olympique Lyon, valt zijn naam regelmatig in het geruchtencircuit. Zijn Franse werkgever heeft het liefst dat de Oranje-international verlengt. "Ik heb nooit gezegd dat ik weg wil. Als ik iets zeg, wordt het vaak verdraaid", zegt Memphis, die zich maandag bij het Nederlands elftal meldde.

"Ik heb nog een jaar contract, ben aanvoerder en we hebben een goed team. Dat hebben we laten zien. Ik zit goed in mijn vel, maar heb ook mijn dromen. Dat heb ik ook altijd uitgesproken", aldus Memphis in gesprek met de NOS. Afgelopen vrijdag maakte hij in het eerste competitieduel van Olympique Lyon indruk door een hattrick te produeren tegen Dijon. "Als je drie keer scoort in de eerste wedstrijd mag je niet klagen. Al vond ik de wedstrijd op zich van mezelf niet groots. Uiteindelijk gaat het wel om belangrijk en beslissend zijn, maar ik verwacht wel meer van mezelf."

Lees ook: 'Depay grootste kwestie voor Lyon

Koeman

De komende dagen wachten voor Memphis de interlands met Oranje tegen Polen en Italië. Dit gebeurt onder leiding van Dwight Lodeweges en niet meer onder Ronald Koeman, onder wie Memphis helemaal opfleurde. De aanvaller heeft begrip voor het vertrek van de bondscoach. "Dat is jammer, maar wel begrijpelijk. Iedereen met ambities snapt het. Dit was de droom van de trainer. Ik zie het ook niet als in de steek laten. Hij heeft iets achtergelaten hier. Dat moeten wij oppakken en ermee doorgaan. Wie de volgende bondscoach wordt zien we wel. Als groep moeten we de verantwoordelijkheid pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen