Lodeweges: "Blij voor Koeman, niet met de situatie"

31 augustus 2020, 16:33

Iedereen bij Oranje gunt Ronald Koeman zijn droombaan bij FC Barcelona. Dat verzekeren interim bondscoach Dwight Lodeweges en aanvoerder Virgil van Dijk. Wel vinden zij het jammer dat Koeman vertrokken is bij het Nederlands elftal. "Ik ben blij voor hem, maar niet met de situatie", aldus Lodeweges tijdens de persconferentie van maandagmiddag.

"Als Ronald voor de derde keer de kans krijgt naar Barcelona te gaan, gun je hem dat. We schrokken wel van het moment", erkent Koemans tijdelijke opvolger. "Het zou mooi zijn als er zo snel mogelijk een oplossing is gevonden. Maar het moet niet te gehaast gebeuren. De juiste man moet gevonden worden. Het zou geweldig zijn als dit zo snel mogelijk gebeurt."

Lees ook: Van Dijk over kandidaat Van Gaal: "Ik heb zijn naam niet genoemd"

De droom van Koeman was ook bekend bij de spelersgroep. "We zijn allemaal teleurgesteld, omdat wij zo'n geweldige bondscoach zien vertrekken. Wij gunnen hem dat van harte. We wisten allemaal hoe groot zijn droom was en die is uitgekomen. Ik ben niet teleurgesteld in hemzelf. Ik denk niemand niet. Dat kun je iedereen stuk voor stuk vragen. Iedereen wenst hem het beste. Het is jammer, maar we moeten en gaan verder."

Van Dijk hoopt wel dat Koeman een opvolger krijgt met dezelfde uitstraling als hij. "Iedereen weet dat Koeman echt wat uitstraalt. Hij was dé bondscoach en stond boven de groep. Van iedereen genoot hij respect. Het klopte gewoon en liep goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen