Van Dijk over kandidaat Van Gaal: "Ik heb zijn naam niet genoemd"

31 augustus 2020, 16:17   Bijgewerkt: 31 augustus 2020, 16:34

De eerste persconferentie van interim bondscoach Dwight Lodeweges stond vooral in het teken van de definitieve opvolging van Ronald Koeman. Vooral de naam van Louis van Gaal werd veel genoemd tijdens het praatje met de media. "Ik heb zijn naam persoonlijk niet genoemd", aldus Oranje-captain Virgil van Dijk, die op dezelfde voet verder wil.

"Ik heb nooit met hem gewerkt", voegde Van Dijk eraan toe. "Het neemt niet weg dat Louis van Gaal heel veel heeft betekend voor het Nederlandse voetbal. Het is ook logisch dat zijn naam valt in de media. De directie van de KNVB neemt de keuze en ik vertrouw erop dat dit de juiste keuze wordt." De spelersraad van Oranje heeft zijn mening ook gedeeld met de KNVB. "Voor hen is belangrijk te weten hoe wij erover denken. Ik neem aan dat zij dit meenemen in het besluit, ik ben blij dat ze ons erin betrekken."

Lees ook: Van Gaal wijst Oranje niet af en wil eventueel terugkeren

Van Dijk wilde niet zeggen of Lodeweges ook kan aanblijven als bondscoach. "Dwight is heel belangrijk geweest sinds wij bij elkaar zijn. Hij is een uitstekende trainer. Ik vind dat komende periode duidelijk moet worden hoe de toekomst richting het EK eruit ziet", aldus Van Dijk. "We willen op dezelfde voet verder en zijn heel tevreden over Dwight en de staf." Lodeweges gaat er zelf in elk geval vanuit dat er iemand anders voor de groep komt. "Of ik het wil blijven doen? er is helemaal niet over gesproken. Er gaat gewoon iemand anders komen."

Lees meer: Lodeweges: "Blij voor Koeman

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen