Bosz rekent op vertrek van Havertz en Volland bij Bayer

Bosz rekent op vertrek van Havertz en Volland bij Bayer

31 augustus 2020 – Peter Bosz houdt heel sterk rekening met het vertrek van Kevin Volland en Kai Havertz. Met name laatstgenoemde werd al volop aan de uitgang gelinkt bij Bayer Leverkusen en is op weg naar Chelsea, volgens betrouwbare geruchten komt de deal komende week rond. "Ik verwacht niet meer dat Volland en Havertz bij ons aansluiten na de interlandbreak", aldus de Nederlandse coach, die naar eigen zeggen niet werd benaderd voor het Nederlands elftal.

Dat vertelde hij tijdens de persconferentie bij de start van de voorbereiding bij Bayer Leverkusen. De sterke verwachting is dat Havertz op zeer korte termijn tekent bij Chelsea, dat zo'n honderd miljoen euro betaalt voor het grote talent. Volland zou voor ruim vijftien miljoen euro op zijn beurt juist op weg zijn naar AS Monaco, waardoor Bosz voorin een aantal opties ziet vertrekken. Patrick Schick (AS Roma) wordt genoemd als potentiële versterking. 

"Het is mogelijk dat andere spelers ook vertrekken", erkende de eerlijke Bosz, die beseft dat er vervangers moeten komen. "We moeten zeker spelers aantrekken deze zomer. Voor een coach is het mooi als de ploeg compleet is bij de start van het seizoen, maar dat is bijna nooit meer het geval. Door corona is ook veel verschoven, dat maakt het moeilijk. Als coach moet ik daarmee dealen."

Het betekent dat Bosz opnieuw een aantal sterkhouders ziet vertrekken in de zomer, nadat onder anderen Julian Brandt (2019), Bern Leno (2019), Hakan Calhanoglu (2018) Leverkusen al verlieten de laatste zomers. Noemenswaardige inkomende transfers werden nog niet gerealiseerd door de Bundesliga-club, al levert met name Havertz wel een flinke financiële buffer op.

gerelateerd