Willem II moet naar Luxemburg voor voorronde Europa League

31 augustus 2020, 13:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem II heeft maandag de eerste tegenstander te horen gekregen voor de tweede voorronde van de Europa League. Het Luxemburgse Progres Niederkorn is de opponent van de formatie van Adrie Koster, die met een uitwedstrijd niet helemaal tevreden zal zijn. Bala Town (Wales) en Viking FK (Noorwegen) waren de andere mogelijke opponenten.

In dat kader had de loting ook zwaarder kunnen zijn of verder van huis, maar een thuiswedstrijd had logischerwijs wel de sterke voorkeur van de Tilburgers. Desondanks zal deze loting geen problemen mogen geven, aangezien de ploeg vorig seizoen 'slechts' op de tweede plaats eindigde in Luxemburg. In de eerste kwalificatieronde versloeg het elftal wel het Montegrijnse FK Zeta met duidelijke cijfers (3-0).

De wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 17 september over één duel in het stade Jos Haupert, dat een capaciteit heeft van 2800 bezoekers. Het duel wordt overigens zonder supporters gespeeld. Als Willem II deze ronde overleeft, moet het de derde voorronde (op 24 september) en de play-offs (over twee duels) nog overleven voor plaatsing in de groepsfase. In de derde voorronde stroomt ook PSV in.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen